ClusterPower pune România pe harta celor mai performante servicii de infrastructură digitală

December 6, 2022
15
Views


Construit în baza unei proiectări și planificări minuțioase ce au luat în considerare de la bun început cele mai înalte standarde în domeniul infrastructurii digitale, datacenterul ClusterPower se numără astăzi printre liderii din acest domeniu care au îndeplinit criteriile Uptime Institute.

Certificarea Tier III TCCF obținută recent oferă garanția că serviciile oferite de ClusterPower sunt disponibile 24x7x365, 99,982% pe an la cele mai performante standarde.

Această disponibilitate ridicată a serviciilor asigură îndeplinirea celor mai exigente cerințe ale companiilor care au nevoie de certitudine, fiabilitate și reziliență pentru aplicații, date critice și continuitatea afacerii.

Un datacenter Tier III este redundant N + N – adică nu are nevoie să întrerupă funcționarea niciunui serviciu pentru mentenanță sau înlocuiri de echipamente.

Practic, certificarea Tier III validează că oricare componentă a infrastructurii datacenterului (de exemplu sursa primară de energie sau de răcire) poate fi oprită fără ca operarea în timp real (live) să fie afectată în vreun fel.

Procesul de certificare TCCF a inclus o vizită a specialiștilor Uptime Institute pe parcursul căreia s-au efectuat teste live, la capacitate maximă, pentru a verifica și valida că nivelurile de performanță ale infrastructurii sunt cele planificate în etapa de proiectare. Procedura este considerată cea mai bună modalitate de asigurare a calității implementării unui proiect de datacenter.

„Companiile au nevoie din ce în ce mai mare de servicii de calitate, care să le asigure siguranță, disponibilitate și performanță ridicată. Mai ales când vorbim de aplicații și date critice pentru afacere, dar nu numai, companiile caută soluții reziliente, care să le ofere continuitate, acces neîntrerupt și rapid. Datacenterul ClusterPower vine în întâmpinarea acestor exigențe și iată că astăzi avem și validarea recunoscută internațional că oferim cele mai bune servicii, punând astfel România pe harta excelenței în servicii de infrastructură digitală”  – a declarat Cosmin Georgescu, CEO ClusterPower.

„Aceste criterii de performanță au fost de la bun început în centrul valorilor noastre și am avut oportunitatea de a proiecta din start campusul tehnologic astfel încât îndeplinească toate cerințele Tier III ale Uptime Institute. Procesul a fost foarte complex, cu echipe extinse care au lucrat intens la această realizare. Testele derulate pe parcusul a trei zile au constatat că infrastructura atinge cele mai înalte standarde de disponibilitate și ne mândrim că, împreună cu partenerii noștri de încredere, am ajuns acolo unde ne-am planificat” – a declarat Vladimir Ester, CTO ClusterPower.

 

Despre Cluster Power

ClusterPower  este singura companie românească care oferă servicii de datacenter certificate Tier III de Uptime Institute – cu disponibilitate 99,982% pe an. Campusul tehnologic al ClusterPower dispune de o soluției inovatoare de producție de energie verde in situ, prin intermediul căreia generează și agentul de răcire a echipamentelor. Cu ajutorul acestei inovații, datacenterul ClusterPower atinge o eficiență energetică de 1,1 – 1,2, ceea ce se traduce printr-o reducere substanțială a costurilor cu energia pentru clienții săi. Datacenter-ul ClusterPower oferă un grad mare de scalabilitate – cu peste 400 de rack-uri și patru datarooms puse la dispoziția clienților și opțiuni care pot fi adaptate nevoilor diverse ale clienților. Campusul beneficiază de asemenea de securitate fizică și cibernetică de nivel înalt.

 

Despre Uptime Institute

În cei 25 de ani de existență, Uptime Institute a acordat peste 2500 de certificari (Tier I, II, III și IV) în peste 110 țări. Compania a dezvoltat standardele esențiale în ceea ce privește performanța, reziliența, sustenabilitatea și eficiența în industria de infrastructură digitală. Exigențele certificărilor Uptime Institute sunt cea mai bună modalitate de asigurare a calității serviciilor de datacenter. Uptime Institute este Autoritatea Globală pentru Infrastructură Digitală.

 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *