Blefaroplastie – procedura estetică pentru remodelarea pleoapelor

January 20, 2023
14
Views


Este o procedură simplă și minoră, dar pentru că vizează zona ochilor, se înțelege că majoritatea persoanelor își fac tot felul de griji în ceea ce privește pregătirea pentru blefaroplastie, intervenția propriu-zisă și recuperarea. Specializată în chirurgia cosmetică și reconstructivă a ochilor, Dr. Elena Martin vă poate explica tot ceea ce trebuie să știți despre efectuarea unei blefaroplastii. Clinica de chirurgie estetică Dr. Elena Marin este complet dotată cu echipamente moderne și sofisticate pentru ca orice procedură să se desfășoare fără probleme și pentru ca pacienții să obțină rezultatele mult dorite. Accesați elenamartin.ro pentru a afla mai multe informații despre ce presupune procedura de blefaroplastie și ce rezultate poate oferi. 

Când este recomandată blefaroplastia?

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea din jurul ochilor și pleoapele tind să cadă sau să se lase, ceea ce conduce la apariția pungilor sub ochi sau la un aspect obosit. De asemenea, unele persoane pot prezenta buzunare de grăsime în exces în jurul ochilor, ceea ce provoacă același aspect obosit. Trebuie menționat că excesul de piele din jurul ochilor poate fi cauzat și de unele alergii sau infecții pe termen lung, de fumat sau de expunerea la soare pentru perioade lungi de timp. În cazuri severe, excesul de piele poate împiedica deschiderea completă a ochilor, ceea ce afectează vederea. Intervenția chirurgicală are rolul de a îndepărta excesul de piele sau grăsimea de pe pleoape, oferind rezultate superioare atât din punct de vedere medical, cât și estetic. 

Ce presupune blefaroplastia?

Blefaroplastia poate viza pleoapa superioară, pleoapa inferioară sau ambele și implică îndepărtarea excesului de țesut care face ca pleoapele să pară grele, obosite sau căzute. Intervenția chirurgicală a pleoapelor superioare poartă denumirea de blefaroplastie superioară și minimizează excesul de piele care  face ca pleoapele superioare să pară grele, îmbunătățind totodată tonusul pielii dintre sprâncene și genele superioare. Blefaroplastia superioară durează, în cele mai multe cazuri, o oră. În schimb, blefaroplastia inferioară se efectuează în zona pleoapelor inferioare pentru a corecta pielea lăsată și căzută și pungile oculare dintre genele inferioare și partea superioară a obrajilor. De asemenea, blefaroplastia inferioară corectează pielea întunecată, ridată și umflăturile de sub ochi. Operația la pleoapa inferioară durează mai mult decât intervenția chirurgicală la pleoapa superioară, asta însemnând chiar și două ore. 

Recuperarea după blefaroplastie

După intervenția chirurgicală, pacientului i se vor administra medicamente pentru ameliorarea durerii care se poate instala după ce efectul anestezicului se diminuează. Pernițele pentru ochi se vor folosi o scurtă perioadă de timp pentru a minimiza vânătăile. În primele zile după procedura de blefaroplastie, zona ochilor va fi sensibilă, umflată și învinețită, iar ochii se pot simți uscați. După o săptămână, vânătăile se vor ameliora, însă poate dura până la șase luni pentru ca beneficiile complete ale blefaroplastiei să fie vizibile. În majoritatea cazurilor, pacienții au nevoie de aproximativ o săptămână liberă de la muncă și de la alte sarcini de zi cu zi pentru a se recupera corespunzător după procedura de blefaroplastie. 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *