Implant dentar în Câmpina – soluții moderne pentru refacerea danturii

January 20, 2023
21
Views


Implantul dentar oferă mai multe beneficii unice pe care alte tipuri de tratamente nu le pot oferi, cum ar fi longevitatea, dar și capacitatea de a păstra densitatea maxilarului. Un alt mare avantaj al implantului dentar este acela că poate înlocui un singure dinte lipsă, mai mulți dinți lipsă sau chiar o arcadă completă. Vor fi necesare implanturi dentare multiple pentru înlocuirea mai multor dinți, dar caracterul invaziv al tratamentului poate fi minimizat prin plasarea strategică a implantului și prin utilizarea fie a unei punți dentare, fie a unei proteze, în loc de utilizarea unei singure coroane dentare pentru înlocuirea fiecărui dinte. Clinica Prodent Dr. Gruia din Câmpina oferă mai multe opțiuni de înlocuire a dinților pierduți, inclusiv restaurări cu implanturi dentare, pentru restabilirea sănătății, aspectului și funcției zâmbetului. Pe lângă sănătatea și funcționalitatea danturii, contează foarte mult și estetica, de aceea specialiștii clinicii Prodent Dr. Gruia au investit în tehnologia modernă Digital Smile Design, care contribuie la rezultate estetice de excepție. Accesați prodentgruia.ro pentru a afla mai multe informații despre refacerea dentară cu implanturi și cum este utilizată tehnologia DSD. 

Ce avantaje oferă implantul dentar?

Cel mai notabil avantaj al implantului dentar este rezistența și durabilitatea sa. În comparație cu soluțiile alternative, un implant dentar este mult mai durabil, asta însemnând că poate avea o durată de funcționare de peste 20 de ani. Totuși, este recomandată o îngrijire orală adecvată, altfel implantul dentar se poate deteriora. Doar în cazul unei traume dentare și în absența unei bune igiene orale, implantul dentar nu poate ajunge la durata sa maximă de funcționare. Însă, implantul este o restaurare dentară fixă, ceea ce ușurează igiena orală. Spre deosebire de protezele dentare, pacientul nu trebuie să își scoată dantura pentru a o curăța. De fapt, persoanele care optează pentru restaurări cu implant dentar pot respecta aceeași rutină de igienă orală precum persoanele cu dinți naturali, ceea ce include un periaj riguros și folosirea aței dentare sau a dușului bucal, precum și alegeri nutriționale sănătoase. Având în vedere toate aceste motive, implanturile dentare sunt recomandate persoanelor care își doresc o soluție permanentă, nedemontabilă și ușor de îngrijit pe termen lung. 

Cum contribuie DSD la un zâmbet frumos și sănătos?

Specialiștii de la Clinica Prodent Dr. Gruia se bazează pe tehnologia modernă DSD pentru a oferi pacienților rezultate și mai bune atunci când elaborează tratamente complexe cu implanturi dentare. Digital Smile Design este un instrument specializat de planificare care permite elaborarea unui plan de tratament mai exact, bazat pe analiza proporțiilor dentare și faciale, folosind scanări digitale detaliate. Clinica Prodent Dr. Gruia este echipată cu un scaner care poate lua amprente digitale prin simpla scanare a interiorului gurii pacientului, folosind un mic laser. Aceasta este o tehnologie deosebit de avansată, care elimină nevoia preluării amprentelor dentare. Toate informațiile colectate cu ajutorul tehnologiei DSD sunt apoi utilizate pentru crearea unui plan personalizat de tratament, care să ofere rezultate estetice, funcționale și de lungă durată. 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *