Corina Puiu, Senior Consultant, este noul CEO al Evolution Journey

February 1, 2023
13
Views


Corina are peste 25 ani de practică profesională și coordonare de proiecte de educație, de planificare strategică, de management și de leadership, cu roluri în leadership și people management în diferite industrii, companii de retail, telecomunicații și consultanță în management în România. Iubește inovația, să definească și implementeze cele mai provocatoare viziuni.  

Pasiunea ei pentru educație și dezvoltare a început de când era copil, iar de atunci și-a construit singură un parcurs care a purtat-o prin multinaționale, fundații cu impact social, proiecte de antreprenoriat (a condus și dezvoltat șase startup-uri), programe de coaching și una dintre cele mai relevante organizații care produce impact în educație, Teach for Romania, pe care a co-fondat-o în 2013.

„Am avut mereu șansa să fac ce îmi place și am căutat să fac lucruri care să aibă sens pentru mine și care să aducă un mâine mai bun unor oameni care au un astăzi mai dificil. Educația este cea care mi-a rescris mie povestea de viață și mi-am dorit mereu asta și pentru cei din jur”, declară Corina.

Printre întâlnirile care i-au marcat traseul de evoluție au fost cele cu profesorul Ștefan Ungurean de la Facultatea de Sociologie, care a trimis-o la bibliotecă să citească Dilema, și cu Adrian Stanciu, care a ajutat-o să-și dezvolte pasiunea pentru performanță prin cultură organizațională sănătoasă.

„Co-fondarea programului de leadership în educație Teach for Romania a însemnat cel mai mult în transformarea mea profesională și de leadership. Am plecat la drum cu un fel de aroganță – că voi contribui la educație de calitate pentru fiecare copil din țară –, dar s-a dovedit că Teach for Romania a făcut enorm pentru cine sunt acum: mi-am redefinit stilul de leadership, m-am confruntat cu sabotorii și comportamentele personale care nu mă mai ajutau. Echipa cu care am crescut timp de 6 ani și profesorii pregătiți de Teach, care au mers să predea în comunități defavorizate din toate zonele țării, în total aproape 200 de oameni, mi-au fost, pe rând, mentori, prieteni și coach-i.”

În cadrul TCG, Corina și-a asumat misiunea de a construi, prin platforma Evolution Journey, o alternativă la sistemul curent de educație.

Întâlnirea cu Adrian Florea, co-fondator TCG, i-a oferit oportunitatea de a aborda o problemă care o preocupă: lipsa unei paradigme viabile de educație, care să țină pasul cu dezvoltările tehnologice, cu cine sunt și devin generațiile noi.

„Indiferent de cât de mult s-ar reforma actualul sistem de educație, el nu va putea niciodată să țină pasul cu modul agile în care se transformă lumea, cerințele, joburile noi, tehnologia. De aceea, Evolution Journey va fi o soluție viabilă pentru creștere, dezvoltare și învățare, inclusiv pentru satele remote din Romania și din alte țări. Platforma va fi una globala, va integra cei mai mari dezvoltatori de conținut din lume și va avea și o componentă puternică de socializare”, declară Corina Puiu.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *