5 Lucruri importante într-o cameră de oaspeți

February 7, 2023
19
Views


Reuniunile de familie sau vizitele prietenilor pe care nu i-ai mai văzut de mult sunt momente cu adevărat speciale. De aceea, ai un motiv în plus să-ți aranjezi camera de oaspeți cât mai bine. Prima regulă este să te asiguri că are toate lucrurile esențiale pentru ca cei veniți în vizită să se simtă cât mai comod, indiferent pentru câte zile vor poposi la tine.

În continuare, iată câteva lucruri importante care nu ar trebui să lipsească dintr-o cameră de oaspeți și care te vor ajuta să le anticipezi nevoile, astfel încât să-i facă să se simtă bineveniți.

Adaugă în camera de oaspeți ceea ce ai regăsi și la un hotel

Atunci când nu știi cu ce să începi, gândește-te la ceea ce îți oferă chiar și cel mai ieftin hotel. Până la urmă, este vorba despre ospitalitate și acomodare. 

Un loc de dormit confortabil 

De cele mai multe ori, oaspeții care rămân peste noapte au nevoie doar de un loc unde să doarmă confortabil. Așa cum ai ales cu grijă patul pentru tine, fă-o și pentru musafiri. Cu siguranță nu e o idee prea bună să folosești vechiul tău cadru de pat care scârțâia și pe care l-ai înlocuit. Există zeci de modele de canapele extensibile ce se transformă în patul perfect pentru camera de oaspeți, care nu costă o mică avere. 

De asemenea, nu uita să pui la dispoziție lenjerii de pat curate, perne și pături de rezervă, pentru că fiecare om are propriul confort termic. 

Spațiu pentru haine și bagaje

Valizele și gențile de mână arată neglijent depozitate pur și simplu pe jos ori într-un colț. Include în camera de oaspeți un dulap care să permită depozitarea bagajului și care să aibă loc pentru câteva haine. Este destul de nepractic să trebuiască să scotocești în valiză de fiecare dată când ai nevoie de ceva.  

Poți include chiar și un mic set de umerașe, astfel încât oaspeții să-ți păstreze în bune condiții cămășile, sacourile sau ale articole care se pot șifona ușor.  

O noptieră și o veioză

Majoritatea oamenilor au acasă, lângă pat, o noptieră pe care țin lucruri precum cărți, un pahar cu apă, o cremă, ochelarii etc. Încearcă să recreezi același confort și în camera de oaspeți. Poți găsi o sumedenie de noptiere sau măsuțe la prețuri rezonabile. Nu uita nici de o mică veioză care să completeze acest aranjament, tot din rațiuni practice.Un coș de gunoi propriu și o cutie cu șervețele

Cu siguranță există un coș de gunoi în bucătărie și unul în baie, însă puțină intimitate nu strică. Atunci când ești în propria casă, nu te deranjează un drum în plus pentru a arunca un șervețel folosit, însă oaspeții s-ar putea simți jenați. 

Asigură-te că au propriul coș la îndemână și amplasează la vedere o cutie cu șervețele. Dacă oferi și varianta de șervețele umede, cu atât mai bine. 

Prosoape și câteva produse de igienă de bază

Majoritatea oamenilor își aduc propriile produse pentru igienă, atunci când șederea este planificată. Dar există și situații de urgență. De exemplu, un prieten nu mai poate decola spre casă pentru că s-a înrăutățit vremea. 

Pune la îndemână un coșuleț cu săpun, șampon, pastă de dinți și ce altceva mai crezi de cuviință, iar în dulap păstrează mereu câte un set de prosoape curate. În funcție de cum îți permite bugetul, poți oferi chiar și un halat de baie și pijamale de schimb nefolosite. 

Bonus: o gustare și o sticlă cu apă

Unii oameni se pot simți ca acasă și merg singuri la frigider, mai ales dacă sunteți foarte apropiați. Dar există și oaspeți care n-ar dori să deranjeze atunci când simt că ar mai ciuguli ceva după ce se retrag în cameră. 

Lasă la vedere niște gustări simple într-un coșuleț (batoane de cereale, fructe, alune etc). Nu uita nici de sticluța de apă. Nimic nu se compară cu setea pe care nu ai cum să ți-o potolești în miez de noapte. 

Așadar, fie că ai un apartament cu o cameră nefolosită și pe care vrei să o amenajezi, fie că ai proiectat una de la început în planul casei, important este ca oaspetele să simtă că acest spațiu este doar al lui. Astfel, cei care vin în vizită vor fi mai relaxați în timpul șederii și cu siguranță va lăuda aptitudinile tale de gazdă bună. 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *