Cum trebuie îngrijit un implant dentar? – com Comunicate

March 22, 2023
20
Views


Implantul dentar este o modalitate din ce în ce mai comună și mai fiabilă de a restabili un zâmbet impecabil. Numeroasele avantaje ale implanturilor îi determină pe tot mai mulți pacienți care se confruntă cu problema edentației să aleagă acest tip de procedură. Sunt durabile și rezistă toată viața. Îngrijirea corespunzătoare este esențială pentru prelungirea duratei de viață a acestora. Află, în cele ce urmează cum să ai grijă de implanturile dentare.

Cum să îngrijești un implant dentar imediat după procedură?

La fel ca și în cazul unor fațete dentare, îngrijirea unui implant dentar trebuie să înceapă imediat după încheierea procedurii. Este foarte important ca zona din jurul șurubului inserat să rămână cât mai sterilă posibil. Această măsură este esențială deoarece chiar după intervenție, în zona implantului, bacteriile vor putea ajunge cu ușurință, iar riscul de suprainfectare este ridicat. O problemă suplimentară poate fi acumularea sedimentelor pe cusăturile plasate de medic.

După ce pleci din cabinetul stomatologic, trebuie să respecți cu atenție recomandările medicului. Nu mânca și nu bea lichide în primele două ore. După acest timp, poți consuma apă rece, dar este recomandat să eviți băuturi precum cafea, ceai sau cele carbogazoase.

În prima zi după procedură nu este recomandat să periezi zona din jurul implantului. Timp de o săptămână, periajul gurii trebuie făcut cu o periuță de dinți foarte moale. Includerea unei perii speciale este necesară pentru a nu irita țesutul din jurul lucrării. De asemenea, merită să utilizezi produse de igienă cu proprietăți bacteriostatice crescute.

Cum se curăță implanturile dentare?

Igiena după plasarea unui implant dentar este crucială. Cu toate acestea, mulți oameni se întreabă dacă implantul dentar ar trebui îngrijit în același mod ca și un dinte natural.

Scopul principal al periajului dentar tradițional este acela de a îndepărta particulele alimentare, care, ca urmare a acțiunii bacteriilor, pot duce la dezvoltarea cariilor. Igiena adecvată protejează dinții împotriva demineralizării țesuturilor dure.

Față de dinții naturali ce pot fi afectați de carii, implanturile dentare nu sunt susceptibile la acestea. Pacienții cu implanturi nu manifestă sensibilitate la consum de la alimente calde sau reci. Totuși chiar și cu aceste avantaje este important să nu se uite de operațiunile de curățarea corectă. Lipsa igienei poate duce la inflamarea țesuturilor din jurul implantului. Această problemă cunoscută ca periimplantită poate duce la tulburări în procesul de osteointegrare.

Cum trebuie îngrijit un implant dentar zilnic?

Igiena orală obișnuită poate fi reluată în decurs de o săptămână de la procedură. Conform regulilor aplicabile dinților naturali, periajul trebuie făcut de cel puțin două ori pe zi – de preferință după micul dejun și cină. Specialiștii recomandă însă spălatul pe dinți (inclusiv a implanturilor) după fiecare masă. De asemenea, este foarte important să cureți spațiile interdentare cu ață dentară sau cu irigator bucal.

Se recomandă folosirea apei de gură. Pe piață există și preparate speciale care sunt destinate special igienei post implant dentar. Cu toate acestea, utilizarea lor ar trebui să fie activată numai după atașarea coroanei la implant.

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *