3 actiuni caritabile pe care le poti face la inceput de an

March 30, 2023
19
Views


Daca iti doresti sa contribui la o schimbare in bine, descopera cum poti face asta prin trei actiuni caritabile. 

1. Doneaza pentru mamele singure

Bucuria aducerii pe lume a unui copil nu poate fi egalata cu nimic altceva. Pentru o mama, inseamna o putere nemarginita atat pentru ea, cat si pentru copil. 

In luna femeii, in martie, este un moment oportun pentru a aduce admiratie mamelor de pretutindeni, in special pentru cele singure.

O buna parte a mamelor singure sunt victime ale violentei domestice, care au plecat din familiile lor pentru a le oferi copiilor o copilarie mai buna. Ele duc o dubla lupta: trebuie sa fie stalpi pentru copiii lor, dar si sa faca fata presiunii fizice si psihice. 

Exista diferite fundatii care vin in sprijinul mamelor singure, iar United Way este una dintre ele. Fundatia le asigura mamelor adapost, hrana si servicii medicale de baza, dar le si ajuta sa revina la studii (unde este cazul), cat si sa isi gaseasca un serviciu din care pot sa se intretina. 

De asemenea, copiii sunt ajutati sa se integreze cu usurinta la scoli si gradinite si li se ofera suport psihologic pentru a copilari firesc si cu mame linistite. 

Ca misiunea United Way sa continue mult timp de acum incolo, este nevoie de donatii din partea oamenilor. In luna martie, luna femeii, este o ocazie potrivita pentru a fi sprijinul mamelor singure si copiilor lor. 

Poti dona folosind codul „MAMA” o suma lunara deja stabilita sau oricare alta suma:

– 30 de lei reprezinta un biberon/o sticluta de apa pentru un copil;

– 60 de lei reprezinta o cutie de lapte praf pentru un copil;

– 100 de lei reprezinta costul scutecelor pentru un copil timp de doua saptamani;

– 200 de lei este valoarea unui pachet cu produse de igiena pentru mama si copil, care le va ajunge doua saptamani;

– 300 de lei reprezinta valoarea medie a unui pachet cu alimente pentru mama si copilul ei timp de doua saptamani.

Orice donatie este importanta pentru a ajuta o mama singura sa le ofere copiilor o viata normala, dar si ei. 

2. Ajuta persoanele nevoiase 

Chiar si in proximitatea locuintei tale se pot regasi cazuri de persoane care au nevoie de ajutor, si nu doar financiar. Sunt acele persoane pensionare, ramase singure, pentru care zilele pare ca se scurg tot mai greu. 

Poti sa faci aceste actiuni voluntar, daca stii cazuri exacte, dar pentru si mai multa precizie, poti sa donezi catre asociatiile care se ocupa de aceste situatii si sa devii voluntar. Desi este o actiune pe care o faci in sprijinul altora, vine cu beneficii si pentru tine:

– Atenueaza nivelul de stres atunci cand donezi timp pentru discutii cu persoanele vulnerabile;

– Starea de bine se imbunatateste considerabil pe termen lung;

– Constientizezi lucrurile cu adevarat importante.

Seteaza un obiectiv din a fi voluntar sau a face acte de caritate macar o data pe luna, atat pentru persoanele care au nevoie, cat si pentru tine. 

3. Fii sprijin in educatie

Sistemul educational are nevoie oricand de sprijin, cu toate ca asistam la diferite demersuri de digitalizare in scoli. Pentru unele comunitati, dar si familii, educatia reprezinta un efort zilnic: pentru parinti, din cauza situatiilor financiare precare, iar pentru comunitati cauza este legata lipsa aparaturii moderne. Fiecare copil are dreptul la educatie, indiferent de locul sau mediul in care s-a nascut. 

Din fericire, exista numeroase organizatii si fundatii care se implica in aceste demersuri, cu scopul de a oferi copiilor sanse egale la educatie. Indiferent daca este la inceput de an sau pe durata anului, poti dona oricand si oricat ai posibilitatea, ca educatia sa fie privita la fel pentru fiecare. 

Acestea sunt doar trei exemple de actiuni de caritate pe care le poti face atat la inceput de an, cat si in fiecare luna a anului. Fii parte din schimbare prin voluntariat si bucura-te de beneficiile pe care le primesti atat pentru tine, cat si pentru comunitate. 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *