Cum functioneaza un setrilizator Uv pentru sterilizarea apei?

March 30, 2023
25
Views


 Un sterilizator de apă cu lumină UV funcționează foarte simplu pentru a elimina microorganismele și a le împiedica să se înmulțească în apă.

   Tratează apa cu o lumină UV germicidă, care vizează ADN-ul microorganismelor care populează apa și o amestecă pentr a nu se mai putea reproduce. Cu ADN amestecat, microorganismele sunt incapabile să se reproducă sau să se comporte așa cum ar face de obicei. Aceasta înseamnă că puteți bea în siguranță apă care conține bacterii și viruși după ce a fost tratată de un sterilizator de apă cu lampi UV și nu vă va face să vă îmbolnăviți.

Sterilizatoare de apă UV vs filtre de apă

Un sterilizator de apă UV și un filtru de apă nu sunt același lucru. Pentru început, au aspect complet diferit – o lumină UV este în esență o lampă lungă încapsulată într-o carcasă metalică; în timp ce un filtru de apă constă dintr-un cartuş cu plasă, de obicei realizat din cărbune activ sau dintr-un material similar. Citeste mai multe despre sitemele de filtrare a apei aici. Funcția unui sterilizator de apă este, de asemenea, foarte diferită de cea a unui filtru de apă. În timp ce apa trece prin filtrele de apă, care reduc sau elimină contaminanții prin capcana lor în mediile lor, purificatoarele UV permit apei să curgă direct prin tubul UV, fără a fi încetinită de un filtru. filtre apa pentru toata casa TopWater O lampă UV tratează apa pe măsură ce curge prin conducta de intrare în casa ta. Deteriorând ADN-ul microorganismelor vii din apă, distruge bacteriile dăunătoare, virușii, chisturile și alte microorganisme. Filtrele de apă, pe de altă parte, nu pot ucide organismele vii. Pur și simplu îndepărtează particulele în suspensie din apă, împiedicându-le să curgă prin mediul de filtrare. ❕

Când ar trebui să utilizați un sterilizator UV

   Puteți folosi cele mai bune purificatoare de apă UV oricând doriți. Mulți oameni aleg să folosească dezinfecția UV:

Pentru apă municipală la domiciliu

   Purificatoarele UV sunt instalate la punctul de intrare al apei într-o casă. În timp ce apa din zona dvs. locală este tratată pentru a elimina bacteriile și alte microorganisme înainte de a ajunge acasă, nu există nicio garanție că apa dumneavoastră este complet sterilă. Doar un filtru de apă cu lumină UV de acasă poate asigura acest lucru.

În timpul călătoriei

   Dacă călătoriți sau campați și nu aveți acces la o sursă de apă curată, puteți aduce cu dvs. un sterilizator de apă UV pentru a vă asigura că apa este sigură de băut. Există o serie de purificatoare de apă portabile, portabile, pe care le puteți folosi pentru acest lucru.

Pentru tratarea apei de fântână

   A avea propria sursă privată de apă de fântână pentru casa ta vine cu beneficiile sale, dar trebuie să fii sigur că este sigură pentru consum înainte ca familia ta să înceapă să o bea. Instalarea apei UV pentru întreaga casă vă poate asigura că toate robinetele și aparatele din casa dvs. produc apă curată și sigură.

Considerații cheie atunci când cumpărați un filtru de apă cu lumină UV Sterilizator lampa uv

   Va invitam sa comparati si sa cumparati 14 sterilizatoare apa cu lampi UV pentru tratarea si dezinfecţia apei comercializate de TopWater.ro. Deasemenea v-am pregatit si un ghid al cumparatorului unui sterilizator de apa cu lampi UV. Înainte de a cumpăra un sterilizator de apă cu lampi UV, trebuie să luați în considerare mai mulți factori. Acestea includ:

Bugetul tău

 Nu toate sistemele de apă UV au același preț. Puteți cumpăra unele cu doar 100 euro, dar sistemele mai avansate pot costa câteva sute de euro în plus. Deși nu trebuie să căutați cel mai scump model de pe piață pentru a duce treaba la bun sfârșit, rețineți că prețul și calitatea sunt adesea legate între ele.

Nevoile dvs. de purificare a apei

   Dacă doriți să eliminați contaminanții vii din apă, un sterilizator de apă UV vă va ajuta cu siguranță. Dar dacă doriți să îmbunătățiți gustul apei sau să scăpați de substanțele chimice precum clorul, căutați în altă parte. O lumină UV nu vă va îmbunătăți situația.

Debitul dvs. de apă

   Toate sistemele UV au un debit măsurat în mc/h, sau metri cubi pe ora. Aceasta măsoară cât de repede poate curge apa prin sistem sau câtă apă poate curge prin sistem la un moment dat. Este mai bine să obțineți un sistem cu un debit mai mare pentru casa dvs., dar cunoașterea debitului casei dvs. vă va ajuta să luați decizia corectă.

Calitatea apei dvs

Unele proprietăți ale apei potabile din casa dvs. pot face mai dificilă efectuarea eficientă a epurării apei UV. De exemplu, apa cu niveluri ridicate de sedimente sau apa care conține mult fier, calciu și magneziu pot împiedica un sistem UV să trateze corect apa. Instalarea unui filtru de apă pentru întreaga casă sau a unui dedurizator de apă înaintea lămpii UV poate ajuta situația, în funcție de problemele pe care le are apa.

Spațiul dvs. disponibil

   Sistemele UV vin în toate dimensiunile diferite, iar unele necesită mai mult spațiu disponibil decât altele. Este puțin probabil ca lămpile lungi să fie potrivite pentru dulapurile mici de depozitare, dar găsirea unei lămpi UV mai compacte cu același GPM nu este dificilă. De asemenea, ar trebui să luați în considerare dacă un sistem UV poate fi instalat vertical și orizontal, sau doar vertical, dacă spațiul dvs. disponibil nu este potrivit pentru instalare verticală. In speranta ca acest articol va fost de ajutor, va invitam sa il distribuiti si prietenilor dumneavoastra in retelele de socializare sau sa cititi mai multe articole informative despre sterilizarea apei aici.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *