Olanda, Spania, Italia și Croația se înfruntă în Final Four-ul Nations League 2023

June 12, 2023
49
Views


Nu Cristiano Ronaldo a fost omul decisiv la acea vreme, ci Goncalo Guedes. Doi ani mai târziu, Franța a reușit să se impună în marea finală – contra Spaniei. Pentru trofeul din 2023 au mai rămas doar 4 naționale. Este vorba de țara gazdă Olanda, de Spania, Italia și Croația.

Poate face Croația din nou o figură frumoasă?

Naționala de fotbal a Croației a reușit să obțină medaliile de argint la Cupa Mondială din 2018 și medaliile de bronz la Mondialul din Qatar 2022. Pentru a câștiga însă trofeul Nations League, agenția de pariuri Unibet le acordă croaților o cotă de 5.50. Marea favorită este Olanda, cu o cotă de 2.75. După batavi urmează naționala Spaniei, care are o cotă de 3.50 pentru a câștiga trofeul. Pe locul 3 în topul favoritelor se află reprezentativa Italiei, cu o cotă de 4.50.

Finalele Nations League din 2023 vor avea loc în perioada 14-18 iunie. Semifinalele sunt programate pe 14 și 15 iunie, în timp ce ambele finale vor avea loc în data de 18 iunie. Meciurile au loc pe teritoriul Olandei, fiind găzduite de doar 2 stadioane. Este vorba în primul rând de De Grolsch Veste din Enschede – o arenă de 30.205 locuri.

Cel de-al doilea stadion este De Kuip din Rotterdam – unde va avea loc și marea finală. Pe acest stadion sunt așteptați nu mai puțin de 51.117 spectatori.

Startul finalelor, pe 14 iunie

Pe data de 14 iunie 2023, de la ora 21:45 (ora locală în România) va avea loc prima semifinală Nations League. Olanda va primi vizita Croației, pe De Kuip din Rotterdam. Batavii sunt mari favoriți și au încredere atât în forțele proprii, cât și în sprijinul publicului. Atmosfera din tribune se anunță una de sărbătoare.

Olandezii și-au câștigat grupa de Nations League la pas, cu 16 puncte. Adversarele batavilor au fost Belgia, Polonia și Țara Galilor. O singură remiză cu Polonia și 5 victorii au definit campania naționalei lui Van Gaal.

De partea cealaltă, Croația a terminat surprinzător deasupra Franței, în grupa de Nations League. Mbappe & co. nu au părut interesați de competiției, iar Danemarca și Austria au fost, și ele, depășite.

Încrederea olandezilor astăzi vine și din faptul că nimeni nu a mai câștigat în Olanda o partidă oficială, de la Italia în septembrie 2020 (Nations League).

Spania și Italia țintesc trofeul

Pe data de 15 iunie 2023, de la ora 21:45, Spania și Italia se înfruntă pe De Grolsch Veste în a doua semifinală de Nations League. Cele două nu țintesc doar calificarea în finală, ci și câștigarea trofeului. Spania a reușit să le depășească pe Portugalia, Elveția și Cehia în grupă. Ibericii câștigau chiar în ultima rundă primul loc, după un succes în Portugalia.

De partea cealaltă, reprezentativa Italiei – care nu s-a calificat în iarnă la Mondialul din Qatar – a câștigat o grupă de Nations League cu Ungaria, Germania și Anglia. Surprinzător, nu ultimele două au fost rivalele pentru prima poziție, ci vecinii României.

Ultima înfruntare dintre cele două datează din semifinalele ediției precedente de UEFA Nations League. Spania a fost echipa superioară atunci, câștigând cu scorul de 2-1. Ferran Torres – atacantul celor de la Barcelona – a semnat o dublă, iar Bonucci era eliminat din tabăra italienilor.

Cotele au fost preluate din oferta operatorului online Unibet și pot suferi modificări în orice moment.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *