România U21, a 3-a prezență consecutivă la Campionatul European

June 20, 2023
40
Views


Băieții lui Emil Săndoi vor juca toate cele 3 dueluri din faza grupelor pe Stadionul Steaua (Ghencea). Acestea au loc după cum urmează:

    România U21 vs Spania U21 – 21.06, 21:45România U21 vs Ucraina U21– 24.06, 19:00Croația U21 vs Romania U21– 27.06, 21:45

Turneul va începe pe data de 21 iunie și se va termina pe 8 iulie, cu marea finală. În afara arenei celor de la CSA Steaua București, alte 3 stadioane din România vor găzdui dueluri de la EURO U21 2023. Este vorba despre Giulești, Cluj Arena și Dr. Constantin Rădulescu.

Presiune destul de mare pe umerii băieților lui Emil Săndoi

În 2019, generația lui Florinel Coman și Ianis Hagi reușea o performanță istorică la Campionatul European U21. Tricolorii treceau atunci de faza grupelor și erau învinși cu greu în semifinale de către reprezentativa Germaniei. În istorie va rămâne victoria cu scorul de 4-2 în fața Angliei, ce îi avea la acea vreme pe Phil Foden, Mason Mount, Tomori sau Tammy Abraham.

Doi ani mai târziu, roș-galben-albaștrii au fost foarte aproape să depășească faza grupelor din nou, bifând un nou rezultat surprinzător, 0-0 în fața Germaniei U21. Site-urile de specialitate ce oferă cote la pariuri EURO U21 nu le acordă prea multe șanse lui Octavian Popescu & co. de a pune mâna pe marele trofeu. România nu a reușit vreodată la nivel de U21 să ajungă într-o finală europeană, însă avantajul terenului propriu le poate da tinerilor tricolori avântul necesar în faza grupelor.

Ne așteaptă un turneu imprevizibil?

La ediția din 2023 s-au calificat atât de multe forțe ale fotbalului european, încât este posibil să vedem una din cele mai imprevizibile ediții ale EURO U21. În primul rând vorbim despre Franța, Germania și Spania – primele 3 favorite. Apoi, merită amintite naționale precum Belgia sau Olanda, care au școli de fotbal formidabile.

De asemenea, Anglia și Italia sunt prezente și ele la EURO U21 din 2023. România nu este nici ea scoasă din calcule, ținând cont de rezultatele avute la ultimele două turnee finale. Cu publicul în spate, tinerii români vor încerca să forțeze o nouă calificare în careul de ași, iar de acolo orice este posibil.

Printre starurile acestui turneu final se numără Sandro Tonali (semifinalist de UEFA Champions League cu AC Milan), Mudryk -jucătorul celor de la Chelsea sau Bade – fundașul central împrumutat la Sevilla, care tocmai ce a câștigat Europa League.

Sunt așteptați peste 20.000 de suporteri în Ghencea

Reprezentativa U21 a României va debuta la Campionatul European în Ghencea, acolo unde o va întâlni pe Spania U21. Meciul are loc pe data de 21 iunie 2023, de la ora 21:45 și poate fi urmărit în direct pe TVR 1.

Lotul Spaniei este unul stelar și tocmai de aceea sunt favoriți cerți în capitala României. Gabri Veiga – unul din cei mai promițători mijlocași centrali din LaLiga – este unul din starurile acestei generații. De asemenea în ofensivă va evolua Abel Ruiz – golgheterul naționalei în preliminarii.

Emil Săndoi are și el câțiva ași în mânecă pentru acest meci. Octavian Popescu – dorit de multe cluburi importante din Europa – va conduce linia de atac, alături de Louis Munteanu sau Valentin Mihăilă. Cel din urmă are deja experiență în fotbalul italian, fiind un om de bază în lotul celor de la Parma.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *