Top 5 joburi care nu vor dispărea în următorii 10 ani

October 4, 2023
46
Views


Încă din 2006, evenimentul crează un spațiu unic în care cei mai doriți angajatori din diverse industrii interacționează direct cu cei care sunt în căutarea unui loc de muncă. Ediția aceasta, târgul de carieră reunește 40 de companii care oferă peste 3000 de oportunități de carieră în diverse domenii: Inginerie, IT, Telecom, Financiar-Bancar, Vânzări, Achiziții și Logistică. În ceea ce privește nivelul de experiență cerut de angajatori, există peste 1500 de joburi pentru profesioniști, peste 1500 pentru cei cu o experiență cuprinsă între 1-5 ani și peste 800 de job-uri Entry-Level.

 

Pe lângă numeroasele oferte de angajare, în cadrul Angajatori de TOP Timișoara, candidații pot participa și la o serie de workshop-uri gratuite în care vor fi abordate subiecte precum consilierea în carieră, arta inteligenței emoționale la muncă, dezvoltarea profesională și orientarea profesională. Aceste workshop-uri vor fi susținute de experții din companii precum HELLA România, Bosch Service Solutions, Continental Anvelope și SMARTERS. Participanții vor avea șansa să obțină numeroase sfaturi și informații valoroase care îi vor ajuta în parcursul lor profesional. Locurile în cadrul sesiunilor gratuite sunt limitate, așa că cei care sunt interesați sunt sfătuiți să își rezerve locul cât mai curând posibil accesând hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara/business/agenda/.

 

Pentru cei pasionați de tehnologie și inginerie, evenimentul IT I LOVE Tech se întoarce pentru a doua ediție în Timișoara cu 2 scene pe care vor urca speakeri locali și internaționali din companii de TOP precum Amazon, Microsoft, HELLA România, Intel, Continental și DRAXELMAIER Group.

Indiferent de industrie, automatizarea și digitalizarea proceselor unei organizații își dovedesc eficiența din punct de vedere al costului și al timpului. Piața muncii se află într-o continuă și semnificativă transformare, avansul adoptării sistemelor și tehnologiilor inteligente fiind considerat de experți drept o nouă provocare atât pentru companii, cât și pentru angajați. În ceea ce privește companiile, acestea vor trebui să se adapteze astfel încât să integreze cât mai armonios inteligența artificială cu cea umană. În schimb, angajații trebuie să rămână mereu la curent cu tendințele de pe piața muncii și să fie deschiși spre a învăța noi abilități și competențe specifice joburilor viitorului. 

Din perspectiva celor mai mari companii care vor lua parte la Angajatori de TOP Timișoara, topul celor 5 joburi care vor exista și în 2033 cuprinde poziții precum: inginer hardware, agricultor, programator, șofer și specialist în Digital Marketing. Conform angajatorilor care vor fi prezenți la eveniment, indiferent de transfomările tehnologice care vor continua în anii următori, aceste joburi nu se află în pericol de a dispărea de pe piața muncii.

La polul opus, previziunile cu privire la joburile care vor dispărea în următorii 10 ani sunt dificile, deoarece există multe aspecte care pot influența evoluția pieței forței de muncă. În urma analizei realizate în rândul companiilor care vor fi prezente la Angajatori de TOP Timișoara a reieșit că, în general, meseriile care implică sarcini repetitive și rutine pot fi automatizate, ceea ce ar putea duce la reducerea numărului de locuri de muncă în aceste domenii. În plus, dezvoltarea tehnologică și prezența inteligenței artificiale pot duce la dispartia unor meserii care necesită abilități tehnice. Astfel, recomandarea specialiștilor este ca cei care, în prezent, ocupă funcția de traducător, operator call-center, vânzător comercial și operator introducere date să își lărgească aria intereselor și să investească în dezvoltarea personală și profesională pentru a se putea adapta ușor noilor cerințe de pe piața muncii.

Printre companiile care vor fi prezente la Angajatori de TOP Timișoara se numără: HELLA Romania, Bosch Service Solutions, Continental, DRAXELMAIER, Huf Romania, IKEA Romania, INTERBRANDS ORBICO, Kimball Electronics Romania, MAHLE, McDonald’s Romania, RapidSolutions Software, The Access Group, VALEO, Vitesco Technologies, Webuild Group, AGROCOMERT HOLDING, Elbromplast, Azur, ProCredit Bank,  IPSO Agricultura, Hornbach, KYOCERA AVX Components, Smithfield Romania, Top Tech, Trigo Romania, FEV ECE Automotive, Webasto, ZF Group, Randstad Romania, Intel Romania, Flex Romania, MHP – A Porshe Company, Hamilton Central Europe, FILTRATION GROUP și AKWEL.

Pentru a aplica la joburi, tot ceea ce trebuie să facă participanții este să își creeze un CV în mod gratuit pe hipo.ro, să descarce versiunea CV Barcode a acestuia și să o prezinte la standurile companiilor.

Companiile care au planuri de recrutare în această toamnă pot trimite până pe 6 octombrie un e-mail la adresa angajatori@catalyst.ro pentru a afla cum pot lua parte la cel mai mare târg de carieră din Banat, Angajatori de TOP Timișoara.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *