Distribuitorul de produse veterinare, Vet Diagnostic, a redus considerabil timpii de lucru si a crescut profitabilitatea cu solutiile Senior Software

October 26, 2022
19
Views


Vet Diagnostic, distribuitor de aparatura, medicamente si alte produse de uz veterinar, a inceput colaborarea cu Senior Software in urma cu 4 ani, inlocuind vechiul sistem de contabilitate cu SeniorERP de la Senior Software, un soft ERP care i-a permis o crestere rapida a afacerii. Ulterior, compania a decis sa utilizeze si alte solutii de la acest furnizor, perfect integrate cu sistemul ERP ales initial: SeniorSFA – soft SFA pentru agentii de vanzari, SeniorVisualBI soft BI pentru raportarea si analiza datelor si SeniorB2B – portal B2B pentru vanzari business to business.

Distribuitorul a ales formarea unui parteneriat cu Senior Software in urma recomandarilor pe care le-a primit de la alte companii care folosesc de mai multi ani, cu succes, sistemele de business din portofoliul furnizorului. In ultimii patru ani, Vet Diagnostic a reusit sa dubleze cifra de afaceri – care in 2021 a ajuns la 6 milioane de euro, crestere la care au contribuit major atat solutiile Senior Software, cat si strategiile si celelalte investitii realizate de distribuitor. Datorita sistemelor de automatizare, echipa Vet Diagnostic a redus semnificativ erorile si a obtinut o gestionare mult mai eficienta a resurselor. In plus, intregul proces, de la preluarea unei comenzi de catre un agent din teren si pana la transformarea acesteia intr-un pachet, dureaza doar 5 minute in unele cazuri, fata de 50 de minute cat dura in trecut.

Cu solutia ERP, dar si cu celelalte sisteme integrate de la Senior Software, e ca si cand am trecut de la un vehicul pe 2 roti la unul pe 4 roti, mult mai performant. Au fost multe aspecte noi de invatat, dar beneficiile au depasit cu mult asteptarile. Sistemele, care se intrepatrund si sunt legate unul de celalalt, ofera impreuna o solutie complexa, dar usor de utilizat, atat pentru cei de la birou, cat si pentru cei care sunt pe teren.

 

Am redus considerabil timpul de lucru si avem acces rapid la informatii si rapoarte ce pot fi customizate dupa necesitatile noastre. Avem in medie aproximativ 100 de comenzi pe zi, iar datorita automatizarii economisim in jur de 45 de minute per comanda la procesare. Pe langa faptul ca sistemele au avut o contributie importanta la dublarea cifrei de afaceri, un alt aspect pozitiv este ca utilizarea acestor solutii a creat premisele mai multor locuri de munca, pentru ca activitatea s-a diversificat si a trebuit sa marim echipa, a spus Andrei Vernica, Actionar – Vet Diagnostic.

 

Pana la implementarea sistemelor Senior Software, compania consuma foarte multe resurse cu introducerea manuala a datelor, cu procesarea comenzilor si cu celelalte activitati de zi cu zi. Inclusiv managementul loturilor si descarcarea marfurilor, in functie de data de expirare a produselor, erau dificil de operat si ingreunau procesele de facturare si gestionare a stocurilor.

Odata cu utilizarea sistemelor Senior Software, distribuitorul a reusit sa simplifice procesul de introducere si facturare produse – in functie de lot, sa emita facturile pentru medicamente respectand intocmai prevederile legale si sa obtina acces, oricand si de oriunde, la stocuri actualizate. Totodata, echipa Vet Diagnostic a crescut numarul de comenzi livrate in acelasi interval de timp, gestioneaza mult mai eficient promotiile si strategiile de vanzare si, nu in ultimul rand, are control si vizibilitate sporita asupra intregii afaceri.

In ceea ce priveste SeniorVisualBI, datele din ERP si SFA pot fi analizate cu usurinta prin intermediul acestui sistem, cu ajutorul caruia managerii urmaresc o serie de indicatori relevanti pentru companie, precum numarul de unitati vandute dintr-un anumit produs si ponderea / valoarea acelor produse din portofoliul de producator. In urma analizelor realizate, distribuitorul are posibilitatea sa identifice si sa formeze cele mai avantajoase parteneriate de business.

 „Cand am vazut ce imbunatatiri majore aduce in companie sistemul BI, m-am intrebat de ce nu am ales mai repede si solutia aceasta. Este foarte util si e mult mai interesant sa lucrezi si cu un sistem Business Intelligence, pe langa ERP.

Ne ajuta foarte mult in evaluarea corecta a relatiilor cu furnizorii, in realizarea rapoartelor de vanzari – care sunt customizate pe agenti, pe regiune, pe producatori, pe mai multe criterii in acelasi timp si sunt mult mai usor de utilizat. Doar din cateva click-uri, poti sa faci comparatie lunara, si nu numai, a indicatorilor pentru vanzari”, a adaugat Andrei Vernica.

Referitor la portalul ecommerce B2B si planurile de viitor ale companiei, echipa Vet Diagnostic urmareste sa optimizeze si mai mult procesul de vanzare, sa promoveze mai eficient portofoliul de produse, sa creasca timpul dedicat clientilor, dar si numarul de comenzi livrate.

 

Despre Vet Diagnostic

Vet Diagnostic, cu sediul in Bucuresti, a intrat pe piata produselor veterinare in 2008 si este specializata in importul si distributia de produse destinate farmaciilor si cabinetelor veterinare. Portofoliul companiei include o gama variata de produse pentru uz veterinar, precum: aparatura, echipamente si instrumentar medical, medicamente si consumabile medicale, suplimente si vitamine, produse pentru ferme.

Despre Senior Software

Senior Software este unicul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Fondata in 2003, compania a realizat peste 450 de implementari de succes, iar in prezent dispune de 7 divizii prin care implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Senior Software isi desfasoara activitatea in cinci locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara) cu o echipa formata din peste 180 de angajati.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *