Tarife notariat. Există reduceri și gratuități?

November 10, 2022
20
Views


Sistemul de tarife notariat este, prin urmare, deosebit de complex și acceptabil din punct de vedere social. Valoarea unei taxe individuale poate fi determinată folosind un calculator de taxe care este destul de complex. De asemenea, Biroul Notarial București oferă gratuitate și reduceri la tarifele notariale în anumite condiții impuse de lege.

Legea tarifelor notariale

Legea tarifelor notariale are un alt avantaj. Consilierea notarială, inclusiv proiectul de lucrare este inclusă în taxa de notariat, indiferent de dificultate, efort şi numărul de şedinţe. Un studiu de la Harvard privind structura costurilor tranzacțiilor imobiliare arată că notarii din România nu numai că garantează un grad ridicat de securitate juridică, ci sunt și foarte ieftini într-o comparație internațională. Costurile notariale sunt la fel ca taxa de transfer imobiliar și orice comisioane de intermediere față de costurile suplimentare obișnuite ale achiziției unei case. Prin urmare, acestea trebuie luate în considerare atunci când se elaborează un plan financiar precis. Costurile notariale pentru achiziția casei se ridică la până la 2% din prețul de achiziție. Notarul calculează costurile notariale pentru serviciile sale la cumpărarea unei case. Aceasta include, printre altele, procesarea contractului de cumpărare, comunicarea cu cartea funciară în vederea efectuării înscrierilor în cartea funciară sau monitorizarea transferului de bani. Costurile sunt stabilite de Legea privind costurile judiciare și notariale și nu sunt negociabile. Cu toate acestea, dacă unele servicii nu sunt utilizate, există potențialul de economisire. Ai nevoie obligatorie de un notar la cumpărarea unui imobil. În acest fel, legiuitorul protejează atât cumpărătorul, cât și vânzătorul de o vânzare ilegală a casei.

Cât de mari sunt taxele notariale la cumpărarea unei case?

Cota onorariului pentru taxele notariale include, printre altele: sfatul notarului, proiectul de producție, certificare în sens restrâns. Costurile de carte funciară fac parte din costurile notariale. Întrucât notarul preia și înscrierea în cartea funciară la cumpărarea unei case, calculează și taxele de carte funciară suportate acolo. Cuantumul costurilor notariale depinde exclusiv de importanța și valoarea tranzacției și nu de volumul de muncă al notarului. Legea uniformă la nivel național privind costurile judiciare și notariale, prevede o rată specifică a onorariului pentru fiecare activitate oficială a notarului. Pe baza cotei respective, taxa specifică se calculează în funcție de baremul taxelor, în funcție de valoarea afacerii. Taxa de certificare include consilierea cuprinzătoare de la notar, pregătirea proiectului și certificarea în sens restrâns. Actele notariale au adesea avantaje tangibile de cost: testamentul certificat de un notar, înlocuiește, de obicei, certificatul de moștenire cerut. În cele din urmă, însă, certificatul de moștenire costă aproape de două ori mai mult decât consilierea, redactarea și certificarea testamentului la Birou Notarial Riba-Dragomir București. 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *