Scutire suplimentare pentru familii in Austria

January 3, 2023
20
Views


Plățile unice nu pot atenua creșterea prețurilor pe termen lung. Prin urmare, începând cu luna ianuarie, vor intra în vigoare măsuri suplimentare.

655 EURO ÎN PLUS PER COPIL

Majorarea bonusului familial de până la 1.750 de euro pe an pentru fiecare copil, prevăzut în reforma fiscală eco-socială, a fost deja majorat la 2.000 euro. Anterior, prima era de maximum 1.500 euro pe an pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani.

În cazul în care angajatorul ia în considerare lunar prima de familie în cadrul contabilității salariilor, suma a fost deja rulată până la 30 septembrie, retroactiv, pentru întregul an calendaristic 2022. Toate celelalte persoane îndreptățite pot solicita scutirea de impozit în timpul egalizării impozitului pe salarii din 2023 pentru întregul an 2022.

Cu această nouă aplicație fiscală, egalizarea impozitului pe salarii poate fi trimisă deja de la 01 ianuarie 2023. Acest lucru înseamnă că egalizarea impozitelor va fi procesată mult mai rapid și că se va plăti în medie o sumă semnificativ mai mare.

Astfel, pentru copiii cu vârsta sub 18 ani, prima de familie va ajunge în viitor până la 2.000 euro pe an. Pentru copiii cu vârsta peste 18 ani, suma maximă va fi majorată la 650 euro pe an.

ALOCAȚIA FAMILIALĂ CREȘTE CU 5,8%

Alocația familială va crește cu 5,8% din 2023, ca urmare a deciziei de valorificare a prestațiilor sociale. De exemplu, un copil cu vârsta de 10 ani sau mai mare va primi cu 8,20 euro mai mult pe lună începând cu luna ianuarie. Deducerea pentru copii, care se plătește lunar împreună cu alocația familială, va crește, de asemenea, cu 5,8 la sută. Rezultă o creștere totală de 139 euro pe copil.

În cazul în care există doi sau mai mulți copii care au dreptul la alocația familială, se plătește un barem suplimentar pentru frați și surori pentru fiecare copil. Aceasta va fi, de asemenea, ajustată la inflație.

Deducerea pentru copii va fi, de asemenea, majorată în 2023 cu 5,8%. Va ajunge de la 58,40 euro, cât a fost în 2022, la la 61,79 euro pe lună pentru fiecare copil. Aceste majorări – în special prima de familie, alocația familială și deducerea pentru copii – duc la un plus anual de 655 de euro pentru un copil în vârstă de 10 ani.

ALOCAȚIA SUPLIMENTARĂ PENTRU COPII CREȘTE LA 550 EURO

Pentru beneficiarii cu venituri mici, alocația suplimentară pentru copii va fi majorată. Va fi de la 250 de euro în prezent la 550 de euro pentru anul 2022. Sunt afectate acele persoane care au realizat venituri impozabile timp de cel puțin 30 de zile pe an. În plus, aceștia trebuie să aibă dreptul la deducerea pentru părinți singuri și pentru persoanele cu un singur venit (AEAB și AVAB).

FAMILIILE MONOPARENTALE BENEFICIAZĂ DE O SUMĂ DEDUCTIBILĂ MAI MARE

Deducerea pentru persoanele cu un singur venit (AVAB) și familiile monoparentale (AEAB) va fi, de asemenea, majorată din ianuarie 2023. În prezent, aceasta se ridică la 494 euro pe an pentru un copil. Pentru cel de-al doilea copil, aceasta va crește cu 175 euro, ajungând la 669 de euro pe an. Pentru al treilea copil și pentru fiecare copil în plus, acesta va crește cu încă 220 euro.

Din ianuarie 2023, această sumă va crește, de asemenea, cu 5,8%. Se va ridica, prin urmare, la 522,65 euro pe an pentru un copil, în loc de 494 euro. Deducerea poate fi solicitată, de asemenea, retroactiv pentru anul calendaristic anterior, în timpul procesului de egalizare a impozitului pe salarii.

Despre alte noi bonusuri de care vor beneficia persoanele cu venituri mici din Austria, începând din ianuarie 2023, puteți citi aici.

CINE SUNTEM NOI? ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Germania sau Austria. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Germania și Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

+40 369 805 805

               Whatsapp: 0771 441 296
               e-mail: office@migro.ro

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *