Recuperare după hernia de disc sportcare.ro

January 6, 2023
26
Views


Este clar că există avantaje în începerea recuperării imediat după intervenția chirurgicală. O hernie de disc în partea inferioară a coloanei vertebrale este o cauză frecventă a durerii de spate. De asemenea, poate duce la sciatică, iar durerea se deplasează pe picior. Majoritatea oamenilor se recuperează după hernia de disc în aproximativ șase săptămâni. Fizioterapia este des folosită în acest caz. Chirurgia este o opțiune atunci când hernia de disc devine o urgență sau când durerea severă persistă mult timp, în ciuda tuturor încercărilor de tratament. 

Poți opta pentru o varietate de servicii diferite de recuperare după hernia de disc sportcare.ro după operație. Unii medici recomandă începerea reabilitării sub îndrumări fizioterapeutice imediat după operație. Alții îți pot recomanda să mai aștepți. Există, de asemenea, recomandări diferite cu privire la cât de intens ar trebui să fie programul de reabilitare. Reabilitarea poate ameliora durerea și poate îmbunătăți mobilitatea pe termen scurt.  De asemenea, reabilitarea poate scurta timpul necesar pentru revenirea la muncă. 

Reabilitare după hernia de disc – Avantaje

Există dovezi că reabilitarea care începe în primele patru săptămâni după intervenția chirurgicală are mai multe șanse să reducă durerile de spate decât reabilitarea ulterioară, sau deloc, fără a crește riscul de rezultate adverse. 

Serviciul de reabilitare după hernia de disc sportcare.ro se poate solicita:

după îndepărtarea unei hernii din regiunea cervicală;după îndepărtarea herniei din zona lombară;după îndepărtarea unei hernii din regiunea lombosacrală.

În centrul sportcare.ro se practică o abordare multidisciplinară cuprinzătoare a reabilitării după hernia de disc. În același timp, pacientul este supravegheat nu de un medic, ci de o echipă coordonată de specialiști de diferite profiluri. Această abordare face posibilă efectuarea unei evaluări holistice a stării, ținând cont de toate limitările și contraindicațiile. Se fac progrese prin influențarea blândă și în siguranță a unui complex de zone problematice simultan.

Metode de reabilitare

Ca parte a reabilitării după o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei hernii intervertebrale:

– consultații ale specialiștilor: neurolog, traumatolog, kinetoterapeut, medic terapie exercițiu, ergoterapeut, psiholog și terapeut;

– programe individuale cu un metodolog de exerciții de fizioterapie, antrenament pe simulatoare și mecanoterapie robotică;terapie medicamentoasă;

– kinetoterapie (magneto, laser, electroterapie, helioterapie, fangoparafina, electroforeza, miostimulare, tracţiune subacvatica a coloanei);

– balnear (duș-masaj subacvatic, terebentină terapeutică, pe bază de plante, băi carbonice uscate);hidrokinetoterapie;înotat în piscină;masaj medical;acupunctură;

– kinesio taping;

– terapie manuală;

– selecția și producția de produse ortopedice.

La nevoie se acordă asistență psihoterapeutică, tratamentul tulburărilor cognitive si bolilor cronice concomitente cu implicarea specialiştilor de specialitate.

În fiecare caz, medicul de reabilitare după hernie de disc stabilește individual lista procedurilor necesare.

Terapie cu exerciții fizice după hernie de disc

Exercițiul după operația de hernie ca parte a terapiei de reabilitare, este o componentă esențială a unui program de reabilitare. Sarcina terapiei fizice este de a ajuta o persoană să revină la activitatea fizică. Pentru aceasta, este dezvoltat individual un întreg set de exerciții.

Exercițiile regulate după îndepărtarea herniei intervertebrale ajută la obținerea următoarelor rezultate:

eliminarea durerii;întărirea mușchilor și prevenirea atrofiei acestora;restabilirea funcțiilor zonei operate;normalizarea activității coloanei vertebrale și a discului intervertebral;restabilirea funcției motorii a organismului.

Serviciul de recuperare după hernia de disc sportcare.ro trebuie efectuată strict sub supravegherea unui specialist. Durata serviciului de reabilitare depinde de complexitatea operației, de starea țesuturilor și a întregului organism, de tipul de sport și de alți parametri. 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *